HN  web solutions
Image default
Tweewielers

Allround scooter van uitstekende kwaliteit

In deze gedetailleerde Ninebot E25E-recensie zullen we zien wat deze nieuwste Ninebot-scooter tot een geweldige scooter voor algemeen gebruik maakt, hoe deze aan uw behoeften kan voldoen en wanneer het uw perfecte scooter zou kunnen zijn.

Alleen maar een kleine kanttekening voordat we verder gaan – de Ninebot E25 (let op de ontbrekende “E” aan het einde) is praktisch dezelfde scooter, met enkele aanpassingen om straatlegaal te zijn in Nederland volgens de e step regels.

Wie moet de Ninebot E25E kopen?

De Ninebot E25E is een veelzijdige scooter met alle functies, met net een vleugje extra prestaties .

Natuurlijk is het perfect voor forenzen, scooterrijders, studenten of jonge professionals die hun weg vinden in de grote stad, omdat het een vertrouwde metgezel kan zijn in de stedelijke jungle.

Echter, de meer casual rijders, die op zoek zijn naar een relaxte manier om met stijl en gemak door de buurt te cruisen, zullen ook verliefd worden op deze scooter.

De scooter is een beetje krachtiger dan sommige van de andere Ninebot-scooters, maar niet te krachtig, dus het zal nog steeds geweldig zijn voor beginners, maar omdat het wordt geleverd met alle toeters en bellen die een moderne scooter zou moeten hebben, zal het geweldig zijn als upgrade voor iemand die alleen deelscooters heeft gebruikt en nu een upgrade wil.

 

Segway Ninebot-merk en scooters

Ninebot is een van de beste merken voor elektrische scooters in de wereld, en dit is nieuws voor niemand in de scooterwereld.

Segway is het merk dat in feite in zijn eentje de hele elektrisch berijdbare rage op gang heeft gebracht, in het begin van de jaren 2000, lang voordat scooters cool waren. Tegenwoordig zijn ze samengevoegd met Ninebot en staan ze achter enkele van de meest populaire en commercieel succesvolle elektrische scooterlijnen ter wereld.

De Ninebot ES-lijn kan net zo goed ongeveer een derde van alle elektrische scooters in de wereld vertegenwoordigen. wereld, niet alleen omdat de scooters als zoete broodjes uit de schappen gingen, maar omdat ze de belangrijkste scootermodellen waren in de vloten van de grootste rittendeelbedrijven zoals Lime en Bird.

Het is duidelijk dat Ninebot weet wat ze doen het.

De meer recente lijn van scooters, onofficieel de “E2” lijn genoemd, heeft veel geleerd van zijn ultra-succesvolle voorgangers en biedt natuurlijk nog betere waarde en prestaties.

Garantie- en retourbeleid

De Ninebot E25E wordt geleverd met de standaard Ninebot-garantie, namelijk 1 jaar op de belangrijkste componenten en kritieke elektronische onderdelen, 6 maanden op de batterij en oplader en 3 maanden op de aan slijtage onderhevige onderdelen. De eerste twee garantieperiodes zijn vrijwel de standaard voor scootergaranties, maar de laatste is erg royaal, aangezien de meeste garanties op slijtageonderdelen slechts een maand duren.

Als de scooter wordt geleverd met enkele schade, kunt u een vervanging of een terugbetaling krijgen. Als je hem gewoon wilt retourneren, kun je dat binnen 30 dagen doen.

Bestellen en verzenden

De Ninebot E25E is verkrijgbaar in het VK en Ierland (en mogelijk in sommige andere Europese landen). De beste plaats om het te krijgen is PureElectric, omdat ze vaak coole kortingen en promoties hebben (ze hebben nu 50 pond korting).

Het is ook de moeite waard om de Amazon UK-lijst te bekijken, omdat ze mogelijk betere leveringsvoorwaarden hebben en ook naar sommige andere Europese landen kunnen worden verzonden.

Uitpakken en monteren

Je scooter wordt geleverd in een witte Ninebot-doos. Er zit best veel beschermend nylon en piepschuim in, dus er mogen geen fouten of beschadigingen zijn door de verzending.

In het pakket vind je:

  • Ninebot E25E scooter

  • stuur

  • inbussleutel

  • 8 M5 platkopschroeven

  • bel

  • gebruikershandleiding< /li>

  • garantie

  • snelstartgids

U moet het stuur aan de binnenkant van de stuurpen monteren en de schroeven vastdraaien met de inbussleutel. Het proces is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten.

Voordat je naar buiten rent om je gloednieuwe scooter uit te proberen, doorloop je de volgende checklist:

  • zorg ervoor dat alle remmen werken goed

  • kijk of de scooter kan worden ingeschakeld en maak verbinding met de app

  • zorg ervoor dat alle andere schroeven goed vastzitten

Ook, het wordt aanbevolen om de batterij volledig op te laden voordat u voor de eerste keer gaat rijden.

Ninebot E25E/E25 gebruikershandleiding en basisprincipes

Ik raad altijd aan om de handleiding te lezen, of op zijn minst, snel scannen. Ook al is dit een volledige recensie en informeer je over vrijwel alles wat je moet weten over de scooter, soms kunnen er kleine veranderingen zijn tussen de verschillende batches van hetzelfde model, en de handleiding zal waarschijnlijk de enige plaats zijn die die informatie heeft. .

Zoals bij alle Ninebot-scooters, moet je de app downloaden en je scooter via bluetooth met je telefoon verbinden voordat je kunt gaan rijden.

De basis van de scooter is vrij standaard:

  • door op de aan/uit-knop te drukken wordt de scooter ingeschakeld

  • door twee keer op de aan/uit-knop te drukken, verandert de snelheidsmodus (eco, standaard, sport)

  • door op de aan/uit-knop schakelt de lichten drie keer in

De Ninebot E25E is een kick-to-start scooter. Dit is naar mijn mening een stuk veiliger dan de nulstartoptie, waarbij je je scooter onbedoeld naar voren kunt lanceren terwijl je hem duwt, of de wielen laat draaien terwijl je hem draagt als je per ongeluk op de versnelling drukt.

U kunt uw ritten ook aangenamer maken door cruisecontrol te gebruiken. Alles over de cruisecontrol kan via de app worden ingesteld.

Vergeet zoals gewoonlijk niet je helm te dragen (zie de gids over de beste elektrische scooterhelmen als je op zoek bent naar een aantal uitstekende prijs-kwaliteitsverhoudingen ).

Opvouwen

Ik geloof niet dat het mogelijk is dat het vouwmechanisme van de Ninebot E25E eenvoudiger of gebruiksvriendelijker is.

Er is gewoon één vergrendeling/pedaal aan de voorkant van het deck, die u met uw voet indrukt om het vouwmechanisme te ontgrendelen, en dan gewoon het stuur naar beneden klappen totdat ze in de ingeklapte positie vergrendelen. Het achterspatbord heeft een klein frame dat aansluit op de kleine haak op de stuurpen, waardoor de scooter gemakkelijk te dragen is.

Kwaliteit, levensduur, rijervaring

De Ninebot E25E is er één van. goed gemaakte scootmobiel. Het is solide, betrouwbaar, stevig, met veel aandacht voor detail en fijne techniek. Het wordt geleverd met een comfortabel dek, een sterk stuur en over het algemeen een goede bouwkwaliteit. Het is geen wonder dat hij soepele en stabiele ritten biedt, met minimale tot geen wiebelen of trillingen.

Omdat de scooter nog maar een korte tijd bestaat, kunnen we niet echt zeker zijn van de levensduur, maar vroeg tekenen zijn veelbelovend en eigenaarsrapporten geven aan dat deze scooter een echte jager is en vele jaren mee zal gaan. Defecten zijn zeldzaam en grote storingen zijn praktisch ongehoord.

Batterij, oplader, bereik

De Ninebot E25E wordt geleverd met een 215 wattuur, 36 volt lithium-ionbatterij (5960 mAh), en een Smart Battery Management System dat de batterij beschermt tegen overladen, oververhitting, overstroom en andere veelvoorkomende batterijdefecten, wat de levensduur drastisch verlengt.

Bovendien heeft Ninebot onderzoek gedaan naar en de productie van scooterbatterijen voor al heel lang, en als gevolg daarvan worden hun scooters geleverd met enkele van de beste batterijen in het spel. Het typische scenario waarin de batterij verslijt en na 6 maanden onbruikbaar wordt, is niet het geval voor de Ninebot E25E.

Het duurt 4 uur om de scooter volledig op te laden.

Nu, dit is alleen van toepassing op de standaardversie van de scooter, wat betekent dat u slechts één batterij heeft. Het toevoegen van de extra batterij (wat veel eigenaren kiezen om te doen) zal het bereik van de scooter in feite verdubbelen tot 28 mijl / 45 km. Dit is de traditie bij veel Ninebot-modellen, waarbij je je eigen bereik kunt kiezen, en als je langere ritten wilt, overweeg dan zeker om de extra batterij toe te voegen.

Hoeveel kost het om de Ninebot E25E op te laden ?

Het opladen van de Ninebot E25E tijdens de daluren kost ongeveer 6 pence in het VK en Ierland, ongeveer 4 cent in de meeste Europese landen en slechts 1 cent in de VS. Als u de scooter tijdens de piekuren oplaadt, kost het u 7 pence in het VK en Ierland, 6 cent in Europa en ongeveer 4 cent in de VS.

Motor, vermogen, snelheid, klimmen

De naafmotor van de scooter bevindt zich in het voorwiel en heeft een vermogen van 300 watt.

De geadverteerde snelheid van de Ninebot E25E is 25 km/u. Die snelheid is door de scooter gemakkelijk te ontwikkelen, zelfs voor zwaardere rijders en op een gedeeltelijk lege batterij, zoals gebruikersrapporten suggereren. Waarschijnlijk de enige reden waarom de scooter niet sneller gaat, is om straatlegaal te blijven op de meeste plaatsen waar hij wordt verkocht, omdat de acceleratie en de algemene prestaties erop wijzen dat de scooter fysiek in staat is om sneller te gaan.

De scooter klimt redelijk goed en behoort tot de beste klimmers in de Ninebot scooterfamilie, ondanks dat bijna alle scooters dezelfde officiële klimhoek van 15% / 8,5° hebben.

De extra toevoeging batterij verbetert de klimhoek tot 20% / 11,3° en zorgt voor een kleine hobbel in de topsnelheid van ongeveer 5 km / u extra.

Verlichting

Met een totaal van 4 verschillende lichtconfiguraties, is de Ninebot E25E een van de best verlichte scooters ooit.

De belangrijkste LED-koplamp is redelijk goed, en het zal je relatief goed doen om je ’s nachts veilig en zichtbaar te houden rijdt. Houd er echter rekening mee dat het niet het helderste licht is dat er is, en als je veel ’s nachts moet rijden, heb je waarschijnlijk een sterker licht nodig (zie de gids over de beste scooteraccessoires voor een aantal geweldige suggesties).

Het achterremlicht knippert rood wanneer u de rem inschakelt. Hetzelfde als bij het voorlicht, het zal behoorlijk sterk zijn, niet de helderste, maar vanwege het knipperen zorgt het voor wat extra zichtbaarheid, dus het kan zijn dat je geen aftermarket-achterremlicht nodig hebt.

De scooter heeft een sfeerverlichting onder het dek. De meningen hierover zijn verdeeld in de scooterwereld, maar ik geloof dat dit een algehele overwinning is, omdat het je zichtbaarheid nog meer vergroot (plus, het maakt de scooter een beetje leuker en geeft hem wat leven).

Naast alle lichten heeft de scooter veel reflectorlampen, waaronder één op het achterspatbord, twee aan de achterkant van het dek en vijf aan de voorkant van het dek (twee rode aan de zijkant van het dek, twee gele aan de zijkanten van de stuurpen en een witte aan de voorkant van de stuurpen).

Waterdichtheid, IP-classificatie

De Ninebot E25E wordt geleverd met een waterbeschermingsnorm van IPX4, wat betekent dat de scooter waterbestendig is, maar niet volledig waterdicht.

Rijden in wat regen zal vrijwel zeker geen schade toebrengen aan de scooter, hoewel er, zoals bij elk elektronisch apparaat, altijd een kleine kans is van waterschade. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om het rijden in natte omgevingen zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien dekt de garantie geen waterschade, wat nog een goede reden is om weg te blijven van de regen.

Draagbaarheid, gewicht, afmetingen

Met een gewicht van 14,3 kg is de Ninebot E25E is bijna het exacte gemiddelde van hoeveel een elektrische scooter weegt (ongeveer 14,5 kg).

De opgevouwen afmetingen van de scooter liggen ook dicht bij het gemiddelde, waarbij de lengte van de scooter mogelijk iets langer dan normaal.

Dat betekent dat de Ninebot E25E een relatief draagbare scooter is, die je zonder al te veel moeite bij je kunt dragen.

Gewichtslimiet en gebruik door grote volwassenen

Het officiële gewichtslimiet van de Ninebot E25E is 220 lbs / 100 kg, wat ongeveer het gemiddelde is voor woon-scooters. In tegenstelling tot de meeste andere scooters met deze capaciteit, maakt deze scooter deze belofte echt waar, en zelfs rijders die dicht bij de gewichtslimiet zitten, hebben stabiele prestaties gemeld.

Dat gezegd hebbende, zullen rijders boven de gewichtslimiet waarschijnlijk een verminderde topsnelheid opmerken en bereik, dus als jij of de persoon voor wie je deze scooter koopt boven de limiet zit, overweeg dan een andere scooter. U kunt de gids raadplegen over de beste elektrische scooters voor zware volwassenen om de beste opties te zien.

Remmen en veiligheid

De scooter heeft een veilig remsysteem, met drie afzonderlijke remmen die zorgen voor veel redundantie.

Het voorwiel heeft een elektronische rem, die elke keer dat je remt een kleine hoeveelheid batterijsap terugwint. Het achterwiel heeft een magnetische rem, maar ook een voetrem wanneer je op het spatbord drukt.

Alle remmen op de scooter zijn op zichzelf redelijk sterk. De elektronische rem en de magnetische rem worden geactiveerd door de duimgashendel van de rem, en bij gebruik in combinatie met de voetrem remt de scooter zeer snel.

Banden en vering

De banden van de Ninebot E25E zijn solide en gevuld met schuim. Dat maakt ze immuun voor flats.

Over het algemeen zou de rijkwaliteit te lijden hebben van massieve banden, maar deze scooter maakt gebruik van de allernieuwste dual-density bandentechnologie die dat nadeel grotendeels verzacht. Bovendien is de diameter van de banden groter dan de diameter van de typische massieve band, en met 9 inch zal dit het rijcomfort verder verbeteren.

U hoeft zich met deze banden geen zorgen te maken over onderhoud.

De scooter heeft een verende ophanging tussen de stuurpen en het voorwiel. Het helpt om de rit soepeler te laten verlopen, hoewel ik denk dat de banden het grootste deel van het werk kunnen doen.

Besturing en scherm

Al met al de configuratie van de bediening van de Ninebot E25E is heel eenvoudig, waarschijnlijk de eenvoudigste die het kan zijn.

Het LED-scherm van de scooter is redelijk helder. Op een zeer heldere dag kan het moeilijker zijn om het scherm te lezen.

Het scherm toont u de:

  • huidige snelheid (in het metrische systeem van uw voorkeur)< /li>

  • batterijniveau (5 streepjes)

  • snelheidsmodus

  • Bluetooth-status

De aan/uit-knop bevindt zich direct onder het scherm, en het is de enige bedieningsknop op de scooter naast de duimgashendels.

Het stuur is bedekt met stevige handvatten die wegglijden voorkomen bij het rijden met zweethanden. Het rechter stuur bevat de gashendel voor de acceleratie (groene sticker), terwijl de linker de duimgashendel voor de rem (rode sticker) en de bel bevat.

Accessoires en aanpassingen

Vreemd genoeg is er zijn niet zo veel specifieke accessoires voor deze scooter, gezien zijn populariteit. Gelukkig zijn het ontwerp en de bouw van de scooter redelijk standaard, dus veel van de gebruikelijke accessoires voor elektrische scooters passen als gegoten op de Ninebot E25E.

Naast de extra batterij, die een must is voor iedereen die op zoek is naar voor een serieus bereik en verbeterde prestaties, zijn waarschijnlijk de handigste aanpassingen de stoel en de telefoonhouder, die speciaal voor dit model op maat beschikbaar zijn.

Apps en beveiliging

Je hebt de officiële Ninebot-app nodig om verbinding te maken met je scooter en hem te kunnen gebruiken.

De app heeft een heleboel functies:

  • vergrendelen

  • snelheidsstatus (huidig en algemeen)

  • rijtijd

  • kilometerstatus (rit en algemeen)

  • cruisecontrole en instellingen

  • < li>KERS-niveau

  • temperatuur

  • status en instellingen van de lampjes

Je kunt de app vinden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Zoals we kunnen zien, kan de scooter worden vergrendeld via de app, waardoor niemand kan draaien erop zetten en ermee wegrijden. Het verhindert echter niet dat iemand de scooter gewoon neemt, en ik raad aan om een middelsterk scooterslot te kopen om deze scooter volledig te beveiligen.

Misschien wil je ook eens kijken naar de Universal Scooter-app door EScooterNerds. Het wordt geleverd met enkele extra functies (meer dan 30!) om uw scooter te beheren, waaronder:

  • checklists

  • rekenmachines

  • bronnen

  • gidsen

  • tools

  • hacks

De app werkt geweldig naast de Ninebot-app en is ook beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Trade-offs, nadelen en wat u moet weten

Ik geloof dat de grootste afweging met deze scooter alleen een probleem zal zijn voor de meer gevorderde rijders, of de rijders die op zoek zijn naar dat extra bereik, en dat is de noodzaak voor de tweede batterij om het ware potentieel van deze scooter volledig te ontsluiten. De scooter kan prima zonder, maar rijders die op zoek zijn naar topprestaties zullen een beetje extra moeten betalen.

Het andere nadeel zijn de massieve banden. Hoewel je nooit lekke banden krijgt en je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud, verminderen ze het rijcomfort merkbaar. De voorvering helpt hier een beetje.

De scooter heeft geen duidelijke gebreken of terugkerende problemen waar eigenaren veel last van hebben. Gezien het aantal verkochte eenheden, zijn er tot nu toe weinig defecten geweest, aangezien de kwaliteit van de scooter al met al redelijk goed is, vooral voor deze prijsklasse.

Ninebot E25E versus andere elektrische scooters

De Ninebot E25E wordt vaak vergeleken met andere populaire modellen, en natuurlijk ook met de andere Ninebot-scooters.

Ninebot E25E vs Ninebot E25

De Ninebot E25E en de Ninebot E25 is in wezen dezelfde scooter, met hun enige verschillen die voortvloeien uit de markten waar ze worden verkocht en de verkeerswetten die enkele aanpassingen opleggen.

Ninebot E25E vs Ninebot E45

Kortom, de Ninebot E45E is bijna hetzelfde als de Ninebot E25E met de extra batterij. Dit is hetzelfde scenario als het Ninebot ES2 / Ninebot ES4-paar.

Er zijn echter enkele andere interessante verschillen. De E45E heeft een krachtigere motor, al weerspiegelt het verschil in topsnelheden dat niet. Ook zijn de reflectoren op de Ninebot E45 geel, terwijl de E25E wordt geleverd met rode.

Bekijk mijn volledige Ninebot E45-recensie als je meer wilt weten.

Ninebot E25E vs Ninebot E22E

De Ninebot E25E neemt in zekere zin de waardepropositie van de Ninebot E22E en gaat nog een stap verder. Het is bijna een exact volgend niveau, waarbij het prijsverschil perfect de verschillen in prestaties weerspiegelt.

Over het algemeen zal de E25E beter presteren, met een hogere topsnelheid, meer bereik en een grotere batterij , maar hij zal ook iets groter zijn en ongeveer 1 kg meer wegen. Ook kost de E25E meestal ongeveer € 100 meer. Beide scooters kunnen een extra batterij ondersteunen.

Als je op zoek bent naar een lichtere versie van de Ninebot E25E, bekijk dan de volledige Ninebot E22E-review.

Ninebot E25E vs. Ninebot Max

Hoewel deze beide scooters van Ninebot komen, zijn ze heel verschillend.

De Ninebot Max wordt geleverd met nog grotere banden dan de E25E, met een diameter van 10 inch. Ze zijn met lucht gevuld in plaats van stevig, en zorgen voor een comfortabelere rit (hoewel ze plat kunnen worden).

De Ninebot Max heeft veel meer bereik dan de Ninebot E25E, meer dan het dubbele zelfs. Hij weegt echter ook veel meer (42 lbs / 19 kg) en kost doorgaans ongeveer € 150 meer.

Beide scooters zijn bedoeld om verschillende rollen te spelen, dus de meeste scooterrijders zullen weten wat ze nodig hebben en maken de keuze makkelijk. Als je meer wilt weten over de Max, bekijk dan de volledige review van Ninebot Max.

Ninebot E25E vs Ninebot ES2

De Segway Ninebot ES2

Het is niet alsof de E25E een directe upgrade is van de Ninebot ES2, maar in veel opzichten is het bijna zo.

Beide scooters hebben dezelfde topsnelheid, bereik, wegen ongeveer hetzelfde en hebben dezelfde waterbescherming en gewichtscapaciteit. Beide scooters ondersteunen ook een extra batterij.

Een verschil zijn de banden, waarbij de E25E wordt geleverd met iets grotere banden, en nog belangrijker, met de verbeterde dual-density-technologie. Het verschil in diameters van 0,5 inch is niet zo groot, maar het vertaalt zich wel in wat comfortwinst en de nieuwe technologie vergroot het verschil in rijstabiliteit verder.

Als gevolg hiervan zal de E25E over het algemeen meer kosten dan de ES2, hoewel niet zo veel meer (€50 – €100).

Ik geloof dat de E25E duidelijk een betere keuze is, omdat het een nieuwer model is dat enkele van de fouten en veelvoorkomende gebreken van de ES2 heeft verholpen , maar als je nog steeds denkt dat de ES2 klinkt als een betere optie voor jou, kun je de volledige recensie ervan hier bekijken.

Ninebot E25E vs Xiaomi Pro 2

Ik denk dat ik moet kiezen tussen de E25E en de Xiaomi Pro 2 is niet zo moeilijk.

Het komt vooral neer op het bandentype, aangezien beide scooters vergelijkbare topsnelheden hebben, motoren, bijna hetzelfde wegen, hetzelfde waterbeschermingsniveau hebben, en dezelfde gewichtslimiet. Ze kosten ook ongeveer hetzelfde.

Heb je een hekel aan flats en wil je elk risico om er een te krijgen uitsluiten? Blijf dan bij de E25E.

Wilt u comfortabeler rijden en bent u bereid het altijd aanwezige risico van een lekke band te dragen? Bekijk dan de Xiaomi Pro 2. Het is ook vermeldenswaard dat de Xiaomi Pro 2 qua bereik zuiniger zal zijn, aangezien hij hetzelfde bereik heeft als de E25E met de tweede batterij.

Zie mijn volledige Xiaomi Pro 2 review voor meer informatie over deze scooter.

https://nr1elektrischestep.nl/products/ninebot-c20