HN  web solutions
Image default
Sport

De juiste roofvis vishengel voor jouw manier van vissen

Een echte allround vishengel voor het roofvissen bestaat niet. Mocht je wel een allround vishnegl voor het roofvissen tegenkomen, dan is het een eigenlijk een compromis van lengte, werpgewicht en actie. Wil je echter het maximale plezier uit je vishengel, en misschien ook wel visdag halen, dan is het goed om bij de hengelsport winkel wel de juiste vishengel te kopen voor de manier waarop jij wilt gaan vissen.  

Vissen met een jerkbait

Voor het vissen met een jerkbait, kan je het beste gebruik maken van een meer strakke vishengel met een snelle topactie. Hierdoor ben je in staat om een goede actie mee te geven aan de jerkbait. Probeer je dit met een zachte hengel, dan lukt het veel moeilijker om de jerkbait met uitdagende actie door het water te slepen. Daarbij kost het de visser ook veel meer energie om dit te blijven doen, wat de visdag uiteindelijk eerder kan doen laten eindigen. Tip: zeker het merk Abu Garcia heeft vele mooie en goed vangende jerkbaits ontworpen, die overal in de wereld grote roofvissen heeft gevangen.

Dropshotvissen

Voor het dropshot vissen wil je juist wel een zachte hengel. Hierdoor kan je het kunstaas langzaam laten dansen in het water. Een voorzichtige aanbeet komt dan ook goed door in de top, waardoor je de roofvis verder kan verleiden zonder argwaan te wekken.

Dood-aas vissen

Voor het vissen wil met dood-aas wil je eerder een langere hengel, waarmee je het aas goed kunt werpen. Hierbij heb je ook rekening te houden met de lengte van de onderlijn en natuurlijk het gewicht van de aas vis, lood en dobber. Een langere hengel met parabolische actie helpt bij het goed op spanning krijgen van de hengel tijdens het werpen, zonder dat de aasvis er snel af zal schieten, deze zal namelijk ook een langere baan krijgen om op snelheid te komen. 

Vissen vanuit een boot

Bij het vissen vanuit de boot is een lange hengel juist een groot nadeel. Hierbij pak je de gevangen vis eerder uit het water. Een lange hengel zal dan eerder in de weg zitten. Denk hierbij ook aan je vismaten de ook aan boord zijn. De lange vishengel kan hen ook in de weg zitten. 

https://www.sportvisgigant.nl/