HN  web solutions
Image default
Sport

Ga voor een volledige opleiding tot Yoga instructeur

Yoga coach worden

Deze bijzondere oude Indiase traditie heeft een heilzame werking op het lichaam en de geest. Yoga is eeuwenoud en wordt wereldwijd veel beoefend. Naast de krachtige houdingen die worden aangenomen is Yoga zeer goed voor het lichaam zoals voor de spieren en gewrichten. Yoga bestaat uit het aannemen van diverse lichaamshoudingen waarbij ademhalingen worden geoefend. Je leert het lichaam en de geest weer in een harmonieuze balans te brengen. Spanningen en stress uit trauma’s en levensgebeurtenissen kunnen weer onder controle komen met het beoefenen van Yoga. Je leert af te vallen, een relaxte houding aan te nemen en een wat flexibeler lichaam te krijgen. De opleiding tot Yoga instructeur is een prachtige cursus waarbij je helpt mensen in balans te brengen. Yoga kun je opbouwen in verschillende niveau’s van beginners tot gevorderde yoga beoefenaars.

Een Yoga opleiding online volgen

Een goede online opleiding is de Yoga alliance opleiding. Dit is een yoga opleiding online die je 200 uur kost en als je dit haalt kan jij je officieel Yoga instructeur noemen. Deze opleiding kan je lekker achter je computer thuis volgen en dat is voor veel mensen in deze tijd zeker een aanrader. Een online yoga opleiding kan je bij verschillende partijen volgen. Let hier vooral op wat het je gaat kosten en of je de opleiding makkelijk online kan volgen. Het is ook mogelijk om de Yoga opleiding fysiek te volgen, maar hier hangen wel meer kosten aan. 

Naast de Yoga alliance opleiding heb je ook de Vinyasa Yoga opleiding. Dit is een opleiding die ongeveer twee jaar duurt en waar je 175 video’s hebt en 100 uur oefenmateriaal. Daarnaast heb je ook bij deze opleiding nog wat contact momenten met een docent en kan je daar enkele vragen stellen die voor jou belangrijk zijn om de stof te begrijpen. Verder zijn er meer dan 100 tips beschikbaar met informatie over hoe je leert te luisteren naar jouw lichaam. Online kun je alles op jouw eigen tempo doen en kun je altijd vragen stellen aan jouw Yoga mentor via het leerportaal.

Yoga opleidingen (inter)nationaal

Verder is er nog een meerdaagse “Arthana Yoga” opleiding die je zowel in Nederland als in India kunt volgen. Yoga heeft zoals eerder genoemd haar oorsprong in India en is een spirituele traditie welke past in een welvarende spirituele levensstijl. Yoga is de leer dat de geest veel invloed kan hebben op ons lichaam. Yoga leert je om een stress reducerend leven te leiden en altijd naar jouw lichaam te luisteren. In 50, 200, 300 of 500 uur heb je bij deze opleiding een internationaal erkend diploma tot Yoga docent.

Elke opleiding bestaat uit een maximaal aantal uur. Je hebt korte opleidingen van 50 uur tot wat uitgebreidere tot 500 uur. Je kunt kiezen diverse soorten Yoga waarin je les wilt gaan geven. Denk aan Yin yoga, Hatha yoga, Pranayama, Nidra en Vinyasa yoga. Je kiest de stijl die je het meest aanspreekt en waarmee je jouw eigen yogapraktijk kunt opzetten. Arthana Yoga heeft ook de mogelijkheid om de cursussen online te volgen. Bij de opleiding leer je bekende technieken aan. Ook leer je hoe je les geeft in Yoga. Bij de fysieke opleiding zit eten inbegrepen in elke lesdag. De cursussen bevatten een leerzaam schema en gezellige klassen. Verder zijn er nog talloze andere opties om jezelf op te laten leiden tot Yoga instructeur.