HN  web solutions
Image default
Sport

Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe golfschoenen

Ben jij een beginnend golfer of juist een professional, in beide gevallen is het belangrijk om goede golfschoenen te kopen. Denk hierbij aan comfortabele schoenen met goede grip en stabiliteit. Het is een absolute must, zeker gezien het feit dat je zonder golfschoenen de baan niet op komt. Let op de volgende dingen bij het aanschaffen van nieuwe golfschoenen.

Stabiliteit van de schoen

Het is natuurlijk verstandig om te letten op de kwaliteit van de schoenen, zodat ze een lange tijd mee gaan. Golfschoenen kopen die alleen maar lekker zitten is niet slim, let ook op de stabiliteit van de schoen. Comfort is wel een punt waar je op let bij het passen van nieuwe schoenen. Veel golfschoenen hebben spikes op de zool, dit zorgt voor de stabiliteit die zo belangrijk is en zorgt ervoor dat je minder snel uitglijdt. Dit is vooral handig als het geregend heeft. Schoenen met verwisselbare spikes zijn heel praktisch, mocht er een stukgaan kan je het makkelijk vervangen. Er zijn echter ook schoenen zonder spikes, deze zijn geschikt voor drogere omstandigheden en kan je dus goed in de zomer dragen.

Zomer- en winterschoenen

Als je regelmatig golft, is het aan te raden twee paar schoenen te kopen, een voor het voorjaar en de zomer en een voor het najaar en de winter. Per seizoen zijn er weer andere eigenschappen belangrijk voor de golfschoenen die je draagt. In de zomer kan het erg warm zijn en wil je schoenen hebben die goed kunnen ademen en die niet te warm aan voelen. Met de vele regenachtige dagen in het najaar en de winter doe je er goed aan om waterdichte schoenen te kopen. Het is vervelend als je vochtige schoenen en sokken krijgt doordat het gras nat is. Dit loopt ook niet lekker en hierdoor zitten je schoenen niet goed.

Klassieke golfschoenen

Tegenwoordig kan je met elke kleur schoenen op de golfbaan aankomen, terwijl dit vroeger minder gebruikelijk was. Zorg er wel voor dat je golfschoenen bij je outfit passen, zowel qua kleur als qua model. Er zijn echter veel verschillende soorten schoenen te koop en ook voor elk budget zijn er opties. Je hebt duurdere schoenen, deze worden vaak door de professionals gekocht en niet door amateur golfers. Deze zijn vaak comfortabel, stabiel en voelen licht aan. De klassieke golfschoen heeft een authentieke uitstraling, hier moet je van houden. Het is gemaakt van een goede kwaliteit, ook het ledere deel. Ook zijn er golfschoenen die er meer casual uitzien en zijn geschikter als je net begint met golfen. Ze doen zeker niet onder aan de duurdere varianten, ze zijn ook heel stabiel en comfortabel.

Golf schoenen

Goed onderhoud

Om te zorgen dat je minder snel nieuwe golfschoenen hoeft te kopen, is goed onderhoud erg belangrijk. Gebruik regelmatig een nat doekje om de schoenen schoon te maken. Ook het gebruik van schoensmeer een paar keer per jaar kan ervoor zorgen dat ze langer meegaan. Te vaak poetsen in daarentegen niet verstandig, zo kan je schoen minder goed ademen.