HN  web solutions
Image default
Mode en Kleding

Spullen bedrukken? Hier moet je op letten

Heb je altijd al je eigen kleding willen laten bedrukken? Of heb je altijd al willen weten hoe je bijvoorbeeld je eigen T-shirt of hoodie kan bedrukken? Dat kan! Er zijn namelijk verschillende opties en manier om zelf je spullen te laten bedrukken.

Er zijn verschillende redenen om je kleding te laten bedrukken. Voor particuleren is de voornaamste reden vaak dat ze een shirt willen ontwikkelen dat leuk en stijlvol is, en daarnaast een persoonlijk tintje aan geven door bijvoorbeeld een logo of een tekst toe te voegen. Maar je kan bijvoorbeeld ook een t-shirt of een hoodie bedrukken met een foto van een mooie herinnering. Er zijn dus talloze redenen om je kleding of spullen te laten bedrukken. Voordat je begint, moet je voor jezelf eerst goed weten wat je precies wil laten bedrukken, maar ook hoe veel je wil uitgeven en voor wanneer je het precies nodig hebt.

Welke opties zijn er om textiel te bedrukken?

Er zijn verschillende opties voor het bedrukken van textiel zoals gebruiken van een snijplotter, sublimatieprinter en een laserprinter. Het zijn allemaal namen van machines waar je ontzettend veel mee kan doen. Hieronder zal ik een korte toelichting geven, zodat je zelf kunt bepalen welke machine voor jou van toepassing kan zijn.

Snijplotter

Een snijplotter is een machine die verschillende ontwerpen kan uitsnijden uit verschillende materialen zoals textielfolie, karton en papier. Je kan er bijvoorbeeld stickers mee maken, papier snijden, graveren maar ook textiel bedrukken. Er zijn dus ontelbare mogelijkheden als je een snijplotter aanschaft. Het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je de machine precies nodig hebt. Het kan ook zijn dat een sublimatieprinter of een laser printer een betere optie zijn.

Kleding bedrukken

Sublimatieprinter

Met een sublimatieprinter is mogelijk om mooie gepersonaliseerde producten te maken die kras- en slijtvast zijn omdat de inkt in de coating wordt geabsorbeerd. Om een product te kunnen sublimeren is het noodzakelijk om het product te voorzien van een polyester coating. Minimaal 65% polyester moet de stof bevatten om te kunnen sublimeren. Als dat niet het geval is, is het verstandiger om voor een laser printer te gaan. Producten die met een sublimatieprinter kunnen worden bedrukt zijn onder andere mokken, flessen,  puzzels en onderzetters.

Laserprinter

Een laserprinter gebruikt toners, geen inkt. Een toner is een soort poeder wat op papier wordt aangebracht en versmolten wordt waardoor het een plastic laagje krijgt. In tegenstelling tot sublimatieprinters, hoeft het product geen polyester coating te bevatten en kan er ook op donkere ondergronden worden bedrukt. Het is dus mogelijk om verschillende producten te bedrukken, waaronder hout en metaal.

Tip: Ben jij eruit en wil je een mooi logo, merknaam of andere tekst plaatsen op bepaalde kledingstukken? Dan is het een aanrader om dit te laten doen door Hurricane. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring in het bedrukken van bedrijfskleding en andere kledingstukken.