HN  web solutions
Image default
Bedrijven

Maak je huis duurzaam!

Het klimaat is steeds meer in het nieuws en daardoor is men steeds vaker op zoek naar manieren om duurzamer te leven. Men eet minder vlees, neemt de fiets in plaats van de auto en is spaarzaam met water. Er is echter nog een bijkomende manier om duurzaam te leven, namelijk door je huis duurzaam te maken!

Het huis zelf

Natuurlijk begint alles bij je huis zelf. Zo is het logisch dat je nagaat of je huis duurzaam is gebouwd. Hier kan je letten op of je huis goed geïsoleerd is, waardoor er minder elektriciteit moet worden verbruikt. Hetzelfde geldt voor dubbele beglazing. Je kan je ook eens gaan informeren over zonnepanelen of windenergie.

Meubelen

Een ander element zijn natuurlijk de meubels in je huis. Er is vandaag de dag zeer veel goedkope keuze, maar veel van deze meubels zijn niet ecologisch en kunnen vaak vervangen worden door betere alternatieven. Een goed voorbeeld zijn houten tuinmeubelen. Vaal worden meubels uit plastic en kunststof verkozen, maar houten tuinmeubelen zijn beter van kwaliteit en natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Wanneer de houten tuinmeubelen goed verzorgd worden, kunnen ze zelf hele generaties meegaan!

Details

The devil is in the details, zo gaat het gezegde. Dat is ook hier zeker waar. Wanneer je huis structureel duurzaam en je meubelen zijn ook ecologisch, dan is het tijd om op zoek te gaan naar details die je misschien over het hoofd hebt gezien. Hier zijn heel veel voorbeelden van te vinden. Zo vervang je plastic rietjes best door een glazen of houten alternatief, gebruik je best een stuk zeep in plaats van vloeiende zeep in plastic bussen en investeer je best in spaarzame kranen die letten op het waterverbruik. Het zijn deze kleine details die dus  een groot verschil kunnen maken als we ze allemaal collectief toepassen!

 

Zo kan jij echt trots zijn op je huis!

https://www.outsidemeubelen.nl/