HN  web solutions
Image default
Vakantie

Overijssel heeft de perfecte camping voor jou

Als jullie er wel aan toe zijn om er even tussenuit te knijpen, dan is Overijssel precies wat je nodig hebt. Want Overijssel is de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die even toe is aan een break. En of die break nu een paar dagen is, of een paar weken, in Overijssel is voldoende te doen en te ontdekken.

Historische steden

Misschien ben je al in Barcelona, Londen, Warschau en Wenen geweest. Maar maak ook eens een city trip naar één van de historische steden in eigen land. Wist je dat je ook buiten de Randstad historische steden kunt vinden? Zwolle, Kampen en Deventer hebben een rijke geschiedenis. Ze waren namelijk deel van het Hanzeverbond. Dit was een handelssamenwerking tussen een aantal Europese steden. Dat die samenwerking vruchten afwierp, zie je overal in de steden terug. Prachtige monumenten sieren de straten. Perfect voor een dagje flaneren.

Wereldberoemde sculpturen en schilderijen

Even kunst snuiven? De collectie wereldberoemde sculpturen en schilderijen van Museum de Fundatie is zó enorm, dat dit museum er twee locaties in Overijssel op na houdt. Zowel in Zwolle als in Kasteel het Nijenhuis (in de buurt van Heino en Wijhe) toont dit museum prachtige schilderijen van Karel Appel, Vincent van Gogh, Pieter Mondriaan en Marc Chagal. De 4,5 hectare grote beeldentuin bij Het Nijenhuis omvat 75+ sculpturen van beroemde kunstenaars zoals Pino Castagna, Igor Mitoraj en Ossip Zadkine.

Fun in Overijssel

Na de cultuur van De Fundatie is het tijd voor de FUN van pretparken  als attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn. Deze parken staan garant voor een dag vol plezier, voor kinderen van 1 tot 100 jaar oud.

Beleef Overijssel vanaf de camping

De beste manier om welke regio te beleven is vanaf een camping. Wat dat betreft is Overijssel echt een topregio. Niet alleen zijn hier de mooiste en best uitgeruste campings te vinden, je kunt er ook kamperen in weelde. Want op enkele tientallen campings in Overijssel kun je terecht voor glamping. Bij deze vorm van kamperen verblijf je in een ruime en volledig ingerichte tent, lodge of huisje. Logeren in luxe op een camping in Overijssel: dat is wel wat anders dan een koepeltentje!