HN  web solutions
Image default
Vakantie

Top 5 adembenemende dingen te doen in Italië

Italië is één van de meest historisch invloedrijke landen van de wereld, zeker van de Westerse wereld. Het is de geboorteplaats van de grote Roman Empire en het thuis van het Vaticaan. Er bevinden zich veel prachtige steden zoals Venetië. Deze stad trekt miljoenen toeristen aan.

Je kunt een auto huren om de schoonheid van Italië te ontdekken. Je verplaatst je veel makkelijker als je een auto huurt, deze site heeft meer info: https://www.autoitaly.nl/. Het geeft je de kans om de omliggende omgeving beter te leren kennen.

De leukste bezienswaardigheden in Italië:

Dit zijn een aantal leuke dingen te doen in Italië:

Hiken over de Vesuvius

De Vesuvius is een prachtige vulkanische berg in de Golf van Napels. Een vulkaanuitbarsting heeft eens de hele stad verwoest maar tegenwoordig is de berg veilig.

Toeristen trekken vaak over deze berg. Als je de top bereikt hebt is er een prachtig uitzicht over Napels en de oceaan erachter. Vanwege het landschap van de vulkaan kan je het idee hebben dat je op de maan loopt.

Bewonder de kunst van Uffizi Gallery

Deze prachtige stad in Florence was in de renaissance het thuis van de meest getalenteerde en legendarische kunstenaars van de wereld, de beroemde galerie Uffizi.

  • Het gebouw waar deze galerie zich bevindt is adembenemend op zichzelf maar de kunst is nog prachtiger.
  • Je vindt er de meest beroemde ambachtslieden zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. Zij waren verantwoordelijk voor een complete verjongende trend in de kunst.

Bezoek de Blue Grotto per boot

De Grotta Azzurra is de mooiste plek die je met een boot bezoeken kan. Het bevindt zich in Capri en het is een grot. Er wordt gezegd dat mensen gefascineerd zijn door de prachtige verlichting van het blauwe water, en dat tafereel nam hen mee naar een andere wereld.

De plek is groot, je vaart er makkelijk naar binnen zodat je kan ervaren hoe het is om in een grot te varen.

Ontdek de Frasassi Cave

Lopend vind je de weg naar de prachtige Frasassi grot. De ervaring op deze reis lijkt op het onderzoeken van een kerker om ‘s werelds grootste schatten te vinden.

  • Het feit dat je onder de grond gaat geeft mensen het gevoel dat ze naar het midden van de aarde gaan.
  • Dit zal een onvergetelijke ervaring zijn. Neem jouw geliefden mee voor de meest fascinerende ervaring.

Wandel de Chianti

De Chianti route ligt tussen Siena en Florence. Je ziet er veel gele planten met prachtige dorpjes en boeiende heuvels. Maar dit is niet de highlight van Chianti.

Wat Chianti zo speciaal maakt is het feit van één van de meest fascinerende wijnmakerijen zich er bevindt. Het is een traktatie om van de ene plek naar de andere te lopen en de beste wijnen te proeven (elk uniek door de kwaliteit en smaak maar in een eigen klasse).

Er is meer over Italië dan het oog kan zien. Je moet de prachtige cultuur echt ontdekken en alle historische steden bezoeken. Het zal een reis door de tijd zijn en het zal voelen alsof je door de tijd reist.

https://www.autoitaly.nl/