HN  web solutions
Image default
Woning en Tuin

Heeft u last van een verstopping in het riool? Lees dan verder!

Een toilet dat niet meer doorspoelt of een gootsteen waar het water uit omhoog komt. Symptomen die vaak voorkomen bij rioolproblemen. Heeft u last van een verstopping in het riool? Neem dan contact op met ontstoppingsdienst-culemborg.nl. Want een verstopte leiding is niet iets om mee te blijven zitten. Wanneer het probleem niet opgelost wordt, kunnen de gevolgen steeds groter worden en het kan zelfs leiden tot lekkage. Bij een lekkage moet vaak (een deel van) het riool vervangen worden. Laat het niet zo ver komen en schakel snel de lokale ontstopper in.

Wat kost een ontstopping?

De kosten die komen kijken bij een ontstopping zijn vooraf moeilijk in te schatten. De vakman zal altijd een inspectie willen doen voordat hij een indicatie geeft. Met de inspectie brengt hij de verstopping in kaart. Hierdoor heeft hij een idee van de grootte van het probleem en wat ervoor nodig is om het op te lossen. Eventuele andere problemen zoals verzakking of lekkage komen hierdoor ook aan het licht. De vakman stelt na de inspectie een plan van aanpak op en zal ook de verwachte kosten delen. Na akkoord gaat hij aan de slag met het oplossen van het probleem. Heeft u een verstopping? Ook voor een kostenindicatie kunt u contact opnemen met www.ontstoppingsdienst-culemburg.nl. De vakman maakt dan een afspraak voor een inspectie. Een rioolinspectie of schoonmaakbeurt kan ook zonder verstopping. Het is verstandig, zeker bij openbaar toilet, om dit regelmatig te laten doen. Dit kan ernstige problemen voorkomen.

Kan ik het ook zelf?

Rioolproblemen kun je in sommige gevallen zelf verhelpen. Een kleine verstopping kan verholpen worden met een plopper of met een mix van azijn en soda. Ga zelf niet aan de slag met chemische middelen, deze kunnen ernstige schade veroorzaken aan de leidingen en daarnaast zorgen voor milieuvervuiling. Een begin maken kan altijd, maar een professionele ontstopper heeft de juiste middelen en werkt sneller, wacht dus niet te lang, maar schakel een ontstopper in!